CiekeInBarca.reismee.nl

Bham!

Vandaag op het werk is de bom gebarsten...

Dat heb je natuurlijk wanneer je denkt: 'ik neem hier een gratis student aan om hier wat te komen werken' zonder rekening te houden metstudie ofzonder de CV van die student te lezen, en dus niet te weten dat je iemand met 12 jaar werkervaring aanwerft, die zich niet laat doen...

De Art Director dreigde ermee om aan de baas te vertellen dat ik deze functie niet wil invullen en dat hij er morgen over zou praten met de baas.

Ben eens benieuwd....

Ondertussen heb ik de school al verwittigd om te weten wat ik mag doen of zeggen.

Morgen meer....?

Cita

Omdat ik vanavond na 19h mijn ongenoegen liet blijken, gaat de Art Director morgen Ralf Burghart laten weten dat ik deze job niet wil doen.
Om even uit te leggen wat er is gebeurd:
In deze situatie gaat het om het volgende soort project: je maakt een "design"(diegenen die mijn stageblog in het oog hebben gehouden, weten wat zij begrijpen onder design), eens die goedgekeurd is, ga je de tekst vertalen, om deze webpagina in het DE, FR etc te kunnen tonen.
De hele dag had ik de ene taak na de andere (sommige dagen is er geen werk), en op een bepaald ogenblik werd mij gevraagd om een vertaling te maken, van het project van Grainne, nu dit wou dus zeggen dat ik enkel moest vertalen... (het enige design-achtige hieraan is dat dit gebeurd in Photoshop)
Toen ik vroeg waarom de vertaling van iemand anders naar mij stuurde, kreeg ik te horen dat Grainne busy was. Normaal gezien wordt een taak naar iedereen van 1 team gestuurd en wordt er dan binnen het team beslist wie het gaat opvangen indien iemand zijn/haar eigen project niet kan afmaken.
Ik was ook busy (lees: taak moest vandaag naar de klant gestuurd worden), maar de boodschap was blijkbaar: wat Grainne doet, is belangrijker dan mijn taak (zo las ik het tussen de regels)
Dit werkje nam uiteindelijk maar 5 à 10 minuten in beslag, maar werd gestuurd iets voor 19h.
Ondertussen was een andere Project Manager aan mijn mouw aan het trekken voor een project waar ik al een hele dag mee bezig was, en wat gebeurde er? Grainne ging op tijd naar huis, en ik moest blijven.
En over dit principe heb ik mijn ongenoegen laten blijken, want het was in de eerste plaats niet aan Project Manager om te beslissen dat ik het moest doen en in de tweede plaats vond ik het toch wel straf dat diegene waarvan ik de taak overnam op tijd naar huis kon en dat ik dan langer moest blijven, voor een niet-design-taak dan nog wel.
Hierover werd een discussie gevoerd met de Art Director en zijn kijk is: jij bent hier om werkervaring op te doen, dus je doet wat ze je geven.
Toen ik zei: dus daarom krijg ik bepaalde taken in mijn boot geduwd omdat ik geen "echte designer" ben zoals de rest? Ik ben hier om ervarin op te doen binnen mijn studie van IMD.
En hij zei: jij bent hier niet als designer, maar om werkervaring op te doen en als je het werk niet wil doen, dan zal ik die boodschap overbrengen aan Ralf.
Ook kreeg ik te horen: Dan moet je maar een ander job zoeken, ik vermoed dat dit was omdat hij ervan uitgaat dat ik die mogelijkheid niet heb...

krike

wel das nogal ruw. De bedoeling van je stage is om meer ervaring op te doen in hetgene wat je studeert en niet andermans klusjes opknapen die iedereen kan doen want daar heb je zeker niets uit geleerd.

Cita

Voila, seh, gij begrijpt dat, waarom zij dan niet?
Kan je morgen even langskomen om dat uit te leggen?

krike

ja, zal ni gaan eh :) je zit in spanje. en ik ga morgen naar ziekenhuis (ik weet wel dat het sarcastisch bedoeld was :D )

Cita

Ik hoop dat je morgen naar het ziekenhuis gaat om er te gaan werken?

Femke

Ma mieke toch, je hebt het ook echt niet makkelijk met je stage.
Hopelijk komt het allemaal in orde, ook voor de school want prettig is het op deze manier wel niet.

krike

@cita neen spijtig genoeg. Mijn vader zit weer int ziekenhuis en ze hebben weer een stuk van zijn voet afgesneden en nu kreeg hij te horen dat het niet genoeg zal zijn en dat ze hem aders uit zijn arm in zijn been moeten verplaatsen zodat het beter kan genezen. Dus hij zal daar weer voor een lange tijd zitten.

Marie

Cieke,
Laat dat allemaal niet aan je hart komen. Je weet toch wel beter zeg! Je heb volledig gelijk, maar zij hebben de 'macht' om jou stageresultaten héél negatief te beïnvloeden. En ook te dreigen om de stage te onderbreken. En wat ga je dan doen hé?
Nog een paar weken en je bent er van af! Van de stage en dan een beetje later van 't school. En dan heb je een mooi diploma op zak. Focus enkel op dat laatste!
En Relax!

Cita

@ Krike: oei, sterkte, voor jou en je papa en ook je moeder!
@Marie: Vermits ik de school, op jouw aanraden :) op de hoogte bracht van het soort werkjes dat ik hier moet doen en dat ik alles heel goed documenteer (de werkjes dan eh)
Denk ik dat ze me nog een negatieve evalutie mogen geven, ik denk dat de school deze wel in het juiste perspertief kan plaatsen.
De school is trouwens aan het kijken voor een andere stageplaats in Barcelona, maar ja... dat kan niet evident zijn op zo'n korte tijd...
En een paar weken is 2... en hier is het nog 5 vanaf vanavond... nog maar pas over de helft...

(en zoals ik al verschillende keer zei: ik had de stage echt wel nodig om mijn eigen design-skill bij te sturen... op school leer je veel in theorie, maar enkel op het werk kan je dat echt in de diepte gaan ontwikkelen en dat kan ik hier dus niet)

mama

Cieke, bijt op je tanden, over een paar weken is het voorbij, laat ze je niet raken, probeer te zwijgen en te slikken, na deze periode hoef je hen nooit meer te zien, het voornaamste is dat je je diploma haalt! Donderdag ben ik bij je en kan je ventileren!

Marie

Cieke, luister naar de wijze woorden van je mama. Ik begrijp je frustratie hoor. En 't is goed dat je de school op de hoogte hebt gebracht. Dan kunnen ze inderdaad alles in perspectief plaatsen. En hopelijk vind de school een andere plaats voor jou. (je croise les doigts pour toi, et aussi ceux des pieds)

Wat de ervaring betreft, begrijp ik 100% je frustratie, maar ik ben ervan overtuigd dat je dat later met je 'eerste' werkervaring gaat goedmaken. Ik ken je genoeg om te weten dat je die 'gap' wel gaat overbruggen zodra je de kans er voor gaat krijgen. En et leren stop niet wanneer 't school gedaan is hé.

Allez, ik wou dat ik weer op de vlieger kon springen om je een dikke knuffel te komen geven. Volhouden hé!!!!

You can do it!!!!!!!!!!!!

Steffy

hey Cie

ik heb dus net de bom gemist, jammer anders kon je je hart nog wat luchten. Het zat er natuurlijk wel een beetje aan te komen. Hopelijk gaan ze hun ogen wat openen en wat meer respect tonen tegenover u. Ik ben vooral benieuwd wat Ralf over heel de situatie te zeggen heeft.

Om toch effe goed nieuws in het weekend te vermelden. Bagage is terecht! Straks tussen half 4 en half 6 komen ze het aan huis leveren gewoonweg!

Geniet van het weekend effe alleen zijn ;)
Als het een troost mag wezen, voor mij zit dat er niet in :p ouders zijn al volop hun aandacht aan het eisen ^^

Xx!

Cita

Vanmorgen had ik een mooi mailtje in mijn mailbox: De baas die stuurde: Yesterday - What was that incident yesterday, after I left. Can we talk about that in my office?
Maar dat stuurde hij nadat ik weg was... en nu heeft hij geen tijd...

@Steffy: kwa properheid in het appartement ben je op tijd vertrokken... het is nog stukken erger geworden... ik ga de eigenaar om een poetsvrouw vragen, want dit zorgt binnenkort voor gezondheisgevaar...